Hjem » 10 gode grunner til å prøve SUP brett i dag!

10 gode grunner til å prøve SUP brett i dag!

Sup brett har blitt utrolig populært i Norge de siste årene...

by Sup Guiden
514 visninger
10 GODE GRUNNER TIL Å PRØVE SUP BRETT I DAG!

Du har kanskje lagt merke til at SUP brett – også kjent som paddle board – har blitt stadig mer populære de siste årene. Men visste du at padlebrett har eksistert i tusenvis av år? Faktisk har varianter av SUP brett vært i bruk både i både Asia, Afrika og Sør-Amerika, der de ble flittig brukt sammen med kanoer og andre flåter for fiske, reise, sport og til og med krigføring. Historiske funn viser at tidlige varianter av padlebrett eksisterte så tidlig som 3000 år f.kr.!

SUP brett Kajakk Oceana

SUP står for Stand Up Paddleboarding. Det var surferen Duke Kahnamoku som først gjorde de populære, sammen med to surfeinstruktører på Waikiki-strendene i 40-årene. Som med så mange andre trender i ettertid ble også SUP brett populært som en alternativ sport til surfing når det var dårlige med bølger. I dag er SUP brett både en offisiell sport, men også en populær fritidsaktivitet.

De siste årene har stadig flere funnet glede på vannet med paddle board, og det er mange grunner til at du burde prøve det ut i dag! Hvis du aldri har prøvd det før, er vi overbevist om at du allerede er på vei mot vannet med ditt nye SUP brett innen du når slutten på dette innlegget.

SUP brett Hydro-Force

Her er 10 gode grunner til at du bør prøve SUP brett i dag!

1. Du har det gøy mens du kommer i form på et paddle board

Paddle board er en flott måte å komme i form på, fordi du brenner kalorier mens du har det gøy. Hvis du er som meg, kan treningen fort bli monoton og kjedelig. Det er ikke tilfellet når du kommer ut på vannet med et paddle board.

Å legge treningen til vannet med et paddle board kan brenne flere kalorier på en time enn mange andre typer trening, fordi du bruker hele kroppen. Dermed trener du både styrke, balanse, kjernemusklatur og utholdenhet på en gang. Å padle ute på vannet i skjønne naturomgivelser er også positivt for den mentale helsen i en hektisk hverdag.

SUP BRETT paddle board Hydro-force

2. Hele familien kan være med

Og når vi sier hele familien, så mener vi hele familien. Både barn og firbeinte familiemedlemmer kan ha det gøy med paddle board, og det finnes til og med ekstrautstyr å få kjøpt spesielt beregnet på hunder, slik som flytevester.

De fleste hunder svømmer likevel bra på egenhånd, men skal du et stykke fra land kan det være lurt. Mange liker å ta med seg hunden ut på vannet eller gjøre paddle board til en flott familieaktivitet når man er på norgesferie.

3. Oppblåsbare SUP brett er enkle å transportere

Velger du oppblåsbare varianter er de utrolig enkle å ta med seg på tur. Det får enkelt plass i en ryggsekk og kan blåses opp når man kommer frem. Det er ingen unnskyldning for å ikke ta med seg SUP brett på tur når det er så enkelt!

SUP BRETT TRANSPORT BAG

4. Kan brukes store deler av året med rett utstyr

Den norske vinteren er kanskje ikke det du forbinder med aktiviteter på vannet, men vil du så kan du – så lenge vannet ikke har fryst til is, så klart! Det finnes både vanntette jakker, bukser og annet tøy som er beregnet på helårsbruk med paddle board.

Hydro-Force Sup Brett Stående padling

Er du en frysepinne kan det likevel være greit å vente til våren, men fra april til oktober er det gode muligheter for å ta en tur med paddle board i Norge.

5. Oppdag naturen med paddle board

Med mindre du bor rett ved en innsjø eller havet er det gjerne nødvendig å reise litt ut for å finne perfekte steder å bruke et SUP brett. Spør du oss er det en super unnskyldning for å dra ut i naturen.

Når du først har kommet deg ut i fredeligere omgivelser er det deilig å bare flyte på vannet mens du beundrer naturen. Paddle board er dessuten et flott fremkomstmiddel når du er på ferie, enten det er i Norge eller Spania, og lar deg dra på oppdagelsesferd til steder du kanskje ikke ville besøkt ellers.

6. Det er avslappende

Et SUP brett kan brukes til så mangt. Visste du for eksempel at mange liker å gjøre yoga-øvelser på sitt paddle board? Ved å bruke brettet som en flytende yogamatte kan du øve på balanse og koordinasjon. Vi garanterer en helt unik yogaopplevelse.

Paddle Board Hydro-Force Sup

7. Du treffer nye mennesker som også elsker SUP brett

Slik er det selvsagt med mange hobbyer, men siden paddle board har blitt så populært er det stadig flere på vannet. Sjansen for at du møter noen nye og interessante mennesker som har funnet den samme interessen som deg er derfor stor.

8. Det er lett å komme i gang med SUP brett

Et SUP brett passer for folk i alle aldre og er veldig nybegynnervennlig. I motsetning til surfing trenger du heller ikke bølger og fordi paddle boards gjerne kan brukes når havet er blikkstille kan alle bruke det. Er du litt mer vågal kan man også bruke SUP brett i elver, så det finnes gode muligheter for alle. For å gjøre opplevelsen best mulig trenger du også det rette utstyret. Vi anbefaler å sjekke forskjellige tester på nett. Her kan du finne en fin og oppfyllende Sup brett test.

Sup brett Paddle Board test

9. Liten sjanse for å treningskader med SUP brett

Mange typer trening og sport fører til store påkjenninger på muskler, ledd og sener i kroppen. Det gjør derimot ikke SUP brett, og treningen er derfor midt i blinken for de som kommer seg etter skader, og gir kroppen en skånsom men effektiv treningsrunde.

10. Ja, det er litt dyrt å komme i gang, men…

SUP berett i høy kvalitet kan gjerne koste litt. Men til gjengjeld får du utstyr som varer i mange år fremover. I tillegg holder de godt på verdien, slik at du enkelt kan selge ditt paddle board når det er på tide å investere i et nytt. Tar du godt vare på ditt det er det lett å få igjen store deler av kjøpesummen, selv om brettet ikke er nytt.

Hydro-Force SUP BRETT modeller

Så, for å oppsummere våre beste grunner til å prøve et SUP brett: 

  • Paddle board/SUP brett er perfekt til trening
  • Det er utrolig morsomt og sosialt
  • Alle kan være med – til og med de firbeinte
  • Det er enkelt å komme i gang med SUP brett
  • Du oppdager naturen og kan utforske omgivelsene
  • Paddle board som er oppblåsbare er enkle å transportere

You may also like

1 kommentarer

Hvorfor har SUP brett blitt så populært i Norge? – Sup Guiden 15. oktober 2021 - 16:32

[…] 10 gode grunner til å prøve SUP brett i dag! […]

Reply

Legg igjen en kommentar